About

Over

Ohme, opgericht in 2017 door een team van ingenieurs en culturele professionals, is een in Brussel gevestigde ArtScience productie-, onderzoeks- en onderwijsorganisatie. Het is verdeeld in drie polen:

Ohme Studio een productiebedrijf dat installaties, performances, evenementen en tentoonstellingen ontwikkelt en kunstenaars begeleidt bij de ontwikkeling van hun projecten.

Ohme Academia een onderwijs- en onderzoeksinstituut dat academische programma’s ontwikkelt en transdisciplinair onderzoek tussen kunst en wetenschap stimuleert.

Ohme Lab een R&D centrum dat technologieën ontwikkelt en ontwerp-, prototyping- en productiediensten aanbiedt voor kunstenaars en ontwerpers.

Ohme onderzoekt de grenzen tussen artistieke en wetenschappelijke disciplines en draagt bij aan de ontwikkeling van nieuwe opvattingen over interdisciplinariteit, met een grote belangstelling voor co-creatie, het delen van kennis, onderzoek en het slechten van barrières tussen disciplines, mentaliteiten en publiek. Dit houdt in dat nieuwe praktijken van wetenschappelijke bemiddeling, artistieke creatie en innovatie worden verkend door middel van collaboratieve en transdisciplinaire praktijken.

Ohme brengt gevestigde en opkomende kunstenaars, wetenschappers, onderzoekers en studenten samen en produceert kunstwetenschappelijke projecten en coördineert academische programma’s over uiteenlopende onderwerpen, van natuurkunde tot muziek, van neurowetenschappen tot digitale kunst, van design tot sociale wetenschappen.

De initiatieven van Ohme zijn transversaal en trachten onze relatie tot maatschappelijke vraagstukken te bevragen in het licht van de kunsten, de wetenschappen en hun pluralisme en synergie.