
THINK EAT: Urban Alternatives
THINK EAT: Urban Alternatives is een artistiek-wetenschappelijke tentoonstelling over de toekomst van voedsel in de stad, gepresenteerd in BIGH, de grootste aquaponics boerderij van Europa.
Met deze tentoonstelling worden kunstenaars, onderzoekers, ondernemers en burgers uitgenodigd om na te denken over duurzame manieren van stedelijke voedselproductie en -consumptie. Vandaag woont bijna de helft van de wereldbevolking—zo’n 3,5 miljard mensen—in steden, wat enorme druk legt op onze voedselsystemen.
Toch bestaan er oplossingen om deze demografische druk op te vangen, en zo worden steden steeds meer een ruimte van transitie. Geconfronteerd met de klimaatcrisis en de impact van de agro-industrie ontstaan er tal van duurzame modellen.
Maar hoe verloopt deze stedelijke transitie? Kunnen we onze voedselgewoonten doorbreken en de manier waarop we produceren en consumeren heruitvinden? Met andere woorden: hoe eten we morgen in de stad?












© Andrea Anoni
Met:
Karolina Sulich | Saša Spačal | Stanisław Łoboziak | Bigh Anderlecht | Copernicus Science Center | ECLO | le Champignon de Bruxelles | CidéSol | ValueBugs | Kriket | Smart Gastronomy Lab | ULiège Gembloux Agro-Bio Tech | Glimps.bio
CREDITS:
Concept: Ohme
Productie & Curator: Sarah Aucagos
Productie & Ontwikkeling: Nicolas Klimis
Scenografie: Studio Marie Douel
Design & Productie-assistent: Flore Fockedey
Realisatie van de structuur: GSF Events
Vertalingen: Iso Translation & Publishing
Grafisch ontwerp: Éma September
Drukwerk: TAVU
Stemmen audiogids FR: David Scarpuzza en Alice d’Hauwe
Geluid audiogids FR: Thomas Raa
Stemmen + Geluid audiogids NL: Jan Ducheyne en Emma Ducheyne
THINK EAT: Urban Alternatives is een tentoonstelling ontworpen en geproduceerd door Ohme, in samenwerking met BIGH en Inforsciences.
